Dostawa i kontrola jakości

Dostawa i kontrola jakości

Odpowiednio dobrane surowce najlepszej jakości to podstawa smaku i aromatu. Wdrażamy wiele procedur, których celem jest zapewnienie właściwego sposobu postępowania przy kontroli dostaw.

więcej

Prażenie

Prażenie składników

Od perfekcyjnie prowadzonego procesu prażenia zbóż (jęczmień, żyto, orkisz), cykorii czy mniszka lekarskiego zależy późniejszy smak i aromat kawy zbożowej i cykoriowej.

więcej

Ekstrakcja

Ekstrakcja kawy zbożowej

Ekstrakcja (z łaciny: extraho – wyciągam) jest to metoda wyodrębniania z mieszaniny (surowców lub cieczy) składnika przy pomocy rozpuszczalnika. Wszyscy korzystamy z tej metody, np. przy parzeniu herbaty – rozpuszczalnikiem jest wtedy woda.

więcej

Suszenie rozpyłowe i aglomeracja

Suszenie i aglomeracja napojów zbożowych

Proces suszenia odbywa się w suszarniach rozpyłowych. Suszarnia to wysokie na 40 metrów urządzenie, w którym rozpylony wodny ekstrakt kawy zbożowej, w postaci wirującej mgły, styka się z gorącym powietrzem.

więcej

Pakowanie

Pakowanie substytutu kawy

Zautomatyzowane linie pakujące pozwalają zapakować nasze kawy w opakowania transportowe (big bag, karton, torba) i jednostkowe.

więcej

Logistyka

Logistyka

Zamówienia klientów z całego świata realizujemy transportem drogowym, lotniczym oraz morskim.

więcej