Dostawa i kontrola jakości
Odpowiednio dobrane surowce najlepszej jakości to podstawa smaku i aromatu. Wdrażamy wiele procedur, których celem jest zapewnienie właściwego sposobu postępowania przy kontroli dostaw.
więcejPrażenie
Od perfekcyjnie prowadzonego procesu prażenia zbóż (jęczmień, żyto, orkisz), cykorii czy mniszka lekarskiego zależy późniejszy smak i aromat kawy zbożowej i cykoriowej.
więcejEkstrakcja
Ekstrakcja (z łaciny: extraho – wyciągam) jest to metoda wyodrębniania z mieszaniny (surowców lub cieczy) składnika przy pomocy rozpuszczalnika. Wszyscy korzystamy z tej metody, np. przy parzeniu herbaty – rozpuszczalnikiem jest wtedy woda.
więcejSuszenie rozpyłowe i aglomeracja
Proces suszenia odbywa się w suszarniach rozpyłowych. Suszarnia to wysokie na 40 metrów urządzenie, w którym rozpylony wodny ekstrakt kawy zbożowej, w postaci wirującej mgły, styka się z gorącym powietrzem.
więcejPakowanie
Zautomatyzowane linie pakujące pozwalają zapakować nasze kawy w opakowania transportowe (big bag, karton, torba) i jednostkowe.
więcejLogistyka
Zamówienia klientów z całego świata realizujemy transportem drogowym, lotniczym oraz morskim.
więcej