Charakterystyka naszych produktów

Napoje na bazie zbóż i cykorii postrzegane są jako alternatywa dla kawy naturalnej, ponieważ prażenie i inne procesy produkcyjne nadają im smak i aromat zbliżony do niej, ale składniki, z których są produkowane, nie zawierają kofeiny.

Nasze mieszanki to:

zdrowa, bezkofeinowa alternatywa dla kawy
substytut kawy w przemyśle spożywczym

Najważniejsze zalety napojów produkowanych ze zbóż i cykorii to:

  • naturalne składniki
  • brak kofeiny
  • brak glutenu (dla wybranych produktów – dowiedz się więcej)
  • zawartość błonnika
  • brak modyfikacji genetycznych
  • delikatny smak
  • są idealne dla całej rodziny, także dla dzieci
  • są często wybierane przez kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby unikające kofeiny w swojej diecie
  • łatwy sposób przyrządzania ze względu na rozpuszczalną formę

Tradycja picia napojów cykoriowych

W Europie prażono i przygotowywano napój z korzenia cykorii już w XVI wieku. Mocno wierzono, że napar z prażonych zbóż i cykorii ma pozytywny wpływ na zdrowie człowieka. Tradycja picia tego typu napojów utrzymała się aż do naszych czasów, tylko forma produktu stała się bardziej nowoczesna, bo rozpuszczalna.